Schäffer 2630 - Compacte Knikwiellader

2100 kg
2100 kg - 2300 kg
25 PK - 18 kW
1600 kg
Specificaties

Kiplast (recht) palletvork: 895 - 1124 kg
Kiplast (recht) schepbak: 1110 - 1381 kg
Hefhoogte (draaipunt bak): 2880 - 3110 mm
Aantal cilinders: 3
Rijsnelheid: 0 - 20
Motortype: Kubota

Maatvoering

Lengte met standaard bak: 3695 mm
Breedte: 1020 - 1300 mm
Hoogte veiligheidsdak/cabine: 2190 mm
Draaicirkel: 1020 mm

Downloads
Deze machine kan je
Kopen
Huren (dag/week/maand)
Leasen
Huurprijzen
DAG
€ 160,00
WEEK (5 d.)
€ 450,00
WEEKEND
€ 190.00
MAAND
€ 1.480,00

De vermelde tarieven zijn gebaseerd op een maximum gebruik van resp. 8u (dag), 40u (week), 16u (weekend) of 160u (maand). Voor extra draaiuren geldt een toeslag.
Elke huurmachine wordt geleverd met een bak of palletvork (naar keuze). Andere aanbouwdelen kunnen eveneens gehuurd worden. Tarieven zijn excl. BTW.

Renting (indicatief)
TYPE
2630 met veiligheidsdak
PER MAAND
€ 519,98
TYPE
2630 met cabine
PER MAAND
€ 615,16

Bovenstaande tarieven zijn indicatieve voorwaarden voor de financiële renting van een standaarduitvoering gedurende 60 maanden, met een aankoopoptie (excl. BTW). Het renting tarief varieert in functie van de configuratie van uw machine en de prijs van eventuele aanbouwdelen. Vraag onze voorwaarden voor meer detail.

Interesse in deze machine?

Omschrijving machine

SCHÄFFER 2630: EFFICIËNTIE, WENDBAARHEID EN RIJCOMFORT ALS STANDAARD

De nieuwe 2630 is een 18,5 kW/25 pk sterke lader die een hogedrukaandrijvingsconcept combineert met een elektronisch geregelde aandrijving. Kubota‘s 3-cilindermotor heeft een cilinderinhoud van 1,7 liter met directe injectie.

Deze combinatie maakt de motor bijzonder krachtig en maakt het mogelijk om het motor-toerental met 27% te verlagen in vergelijking met zijn voorganger. Dit maakt aanzienlijk stiller werken mogelijk, en vermindert ook het brandstofverbruik met 10%. Net als de 2628 werkt de 2630 met een werkdruk van 510 bar, wat ook zorgt voor een hogere efficiëntie van de machine. Bij de 20 km/u-lader zorgt een cardanas voor krachtoverbrenging op de vooras, waardoor hoge stuwkracht wordt gegarandeerd. Dit wordt ondersteund door de nieuwe 6-gaats assen, die dankzij hun aangepaste overbrengingsverhouding de efficiëntie van de aandrijving verder verhogen en dus het brandstofverbruik verlagen. 

HTF, of "High Traction Force", regelt automatisch de stuwkracht zodat de lader de hoogst mogelijke stuwkracht kan leveren zelfs in een hoge versnelling. HTF gebruikt een nieuwe axiale zuigergebogen hydrostatische motor die de snelheid automatisch regelt, afhankelijk van de gevraagde tractie. Dit is vooral handig in het opwaartse wegrijden zodat de bestuurder niet naar de eerste versnelling hoeft te schakelen. HTF komt goed tot zijn recht bij het graven, laden en vervoeren van alle materialen. Als er meer stuwkracht nodig is, past de hydrostatische motor zich automatisch aan, zonder dat de bestuurder handmatig hoeft in te grijpen. Dit betekent dat het meeste werk in een snelle versnelling kan worden uitgevoerd, het rijcomfort verhoogt en het werk versnelt. 

Voordelen? Zeer hoge stuwkracht, bij het bergop rijden hoeft u niet handmatig terug te schakelen, zelfs bij hoge snelheid is de maximale stuwkracht altijd beschikbaar, en verbeterde duwkracht, rijcomfort en sneller werken.

 

Standaarduitvoering van de machine

3-cilinder-dieselmotor Kubota, watergekoeld, 18,5 kW (25 pk)

Hydrostatische vierwielaandrijving met cardanas en automotive-besturing

Zeer hoog koppel door slagvolume van 1,7 l

Hogedrukaandrijving

Banden 10.0/75-15.3 AS, ET+40

HTF (High Traction Force)

SPT (Schäffer Power Transmission)

Hydraulische snelgang 20 km/h

Originele Schäffer-assen

Combi-oliekoeler

Onderhouds- en slijtagevrije lamellenrem in een oliebad als operationele rem en handrem

Onderhoudsvrij pendel-kniksysteem

Beveiligingssysteem (veiligheidsdak)

Werkverlichting voor versie met veiligheidsdak, LED: 1x vooraan en 1x achteraan; cabineversie halogeen: 2 x voor, 1 x achter

Parallelgeleiding

Extra bedieningseenheid mechanisch bedienbaar, werkhydrauliek 40 l/min, optioneel tot 48 l/min

Instelbare stuurkolom

Urenteller, tank- en temperatuurmeter

Zetelcontact

Tussengewicht en eindplaat

Trekhaak met bout

Zwaailicht

1 x LED-werkverlichting vooraan en 1 x achteraan

Snelwissel hakenframe met hydraulische vergrendeling

Pluspunten van de machine

Onderhoudsvrij kniksysteem

De zware raamconstructie in combinatie met het onderhoudsvrije kniksysteem garandeert een lange levensduur. Op dit knikpendelsysteem geven wij een garantie van 3 jaar of maximum 3000 werkuren.

Hoogstaand comfort

De hydrostatische aandrijving zorgt voor een uitzonderlijk rijcomfort en is eenvoudig te bedienen dankzij de multifunctionele joystick. Alle Schäffer machines rijden, zowel onder zware als onder minder zware belasting, traploos of elektrisch geschakeld van 0 tot 15 km/u of van 0 tot 22 km/u. De joystick dient zowel voor de richtingkeuze als voor alle bewegingen van de hefarm. Zo is werken puur plezier.

ROPS-FOPS veiligheidsdak

Dit speciaal ontwikkelde ROPS-FOPS veiligheidsdak is speciaal ontworpen om de veiligheid van de bestuurder te garanderen. Dit ROPS-FOPS veiligheidsdak vormt geen enkel probleem voor lage doorgangen.

Bandenopties

Serie 2000

Werktuigen/Accessoires