Schäffer 2628

1850 kg
25 PK - 18 kW
1600 kg
€ 387/maand
Specificaties

Kiplast (recht) palletvork: 789 - 941 kg
Kiplast (recht) schepbak: 1041 - 1191 kg
Hefhoogte (draaipunt bak): 2880 - 3110 mm
Aantal cilinders: 3
Rijsnelheid: 0 - 20
Motortype: Kubota

 
 
Maatvoering

Lengte met standaard bak: 3550 mm
Breedte: 1060 - 1280 mm
Hoogte veiligheidsdak: vanaf 2200 mm
Draaicirkel: 820 mm

 
 
Deze machine is
Te koop
Te huur (per dag/week/maand/jaar)
Te leasen (per dag/week/maand/jaar)

Huurprijzen

per dag
€ 160,00
per week
€ 650,00
per maand
€ 1400,00

Omschrijving machine

SCHÄFFER 2628: PUUR RIJPLEZIER

De SCHÄFFER 2628 is een van de meest wendbare en manoeuvreerbare wielladers in zijn klasse. Bovendien zit de wiellader boordevol slimme technieken met het oog op een efficiënt en zuinig gebruik, zonder dat u daarvoor op de prestaties hoeft in te leveren.

In de eerste plaats is er het nieuwe aandrijfconcept: de axiale hogedrukpomp. Deze is in staat om het vermogen van de 18,5 kW/25 pk sterke Kubota motor om te zetten in een wendbaarheid en kracht die ongeëvenaard is in deze klasse. Dat blijkt onder meer uit de uiterst soepele bediening en de snelle acceleratie tot een snelheid van 20 km/u.

De 2628 maakt gebruik van twee as-motoren in plaats van een cardanas. Hierdoor heeft de wiellader een zeer kleine draaicirkel. Dankzij de hogedrukaandrijving kan zelfs zonder cardanas een hoge stuwkracht worden bereikt. Dit is mede te danken aan de toepassing van 5-gaats assen, die voor extra efficiëntie zorgen door hun aangepaste overbrengingsverhouding. Hiermee gaat het brandstofverbruik omlaag.

Voor de aandrijving wordt gebruik gemaakt van een hoge werkdruk (510 bar), dit betekent dat de aandrijving van de wiellader minder olie nodig heeft in het hydraulisch systeem. Dit alles leidt tot een hogere efficiëntie, een gunstiger brandstofverbruik en lagere bedrijfskosten. De drukgeregelde aandrijfmotoren zijn ontworpen voor een maximaal toerental van 3.700 tpm. Maar ze worden bij een toerental van slechts 800 tpm bediend. Doordat ze relatief weinig worden belast, gaan ze gegarandeerd lang mee.

 
 

Standaarduitvoering van de machine

3-cilinder-dieselmotor Kubota, watergekoeld, 18,5 kW (25 pk)

Hydrostatische vierwielaandrijving met automotive-besturing

Hogedrukaandrijving

Banden 10.0/75-15.3 AS, ET0

Originele Schäffer-assen

Combi-oliekoeler

Trommelrem als operationele rem en handrem

Onderhoudsvrij pendel-kniksysteem

Beveiligingssysteem (veiligheidsdak)

1 x LED-werkverlichting vooraan en 1 x achteraan

Parallelgeleiding

Extra bedieningseenheid mechanisch bedienbaar, werkhydrauliek 33 l/min, optioneel tot 42 l/min

Instelbare stuurkolom

Urenteller, tank- en temperatuurmeter

gewicht-eindplaat

Snelwissel hakenframe met hydraulische vergrendeling

Zwaailicht afneembaar

Trekhaak met bout

tussenplaat gewicht 62kg

Pluspunten van de machine

Onderhoudsvrij kniksysteem

De zware raamconstructie in combinatie met het onderhoudsvrije kniksysteem garandeert een lange levensduur. Op dit knikpendelsysteem geven wij een garantie van 3 jaar of maximum 3000 werkuren.

Hoogstaand comfort

De hydrostatische aandrijving zorgt voor een uitzonderlijk rijcomfort en is eenvoudig te bedienen dankzij de multifunctionele joystick. Alle Schäffer machines rijden, zowel onder zware als onder minder zware belasting, traploos of elektrisch geschakeld van 0 tot 15 km/u of van 0 tot 22 km/u. De joystick dient zowel voor de richtingkeuze als voor alle bewegingen van de hefarm. Zo is werken puur plezier.

ROPS-FOPS veiligheidsdak

Dit speciaal ontwikkelde ROPS-FOPS veiligheidsdak is speciaal ontworpen om de veiligheid van de bestuurder te garanderen. Dit ROPS-FOPS veiligheidsdak vormt geen enkel probleem voor lage doorgangen.

Bandenopties

Serie 2000

Werktuigen/Accessoires