Schäffer 2430 SLT - Compacte Knikwiellader

2480 kg
2480 kg - 2555 kg
25 PK - 18 kW
1900 kg
Specificaties

Kiplast (recht) palletvork: 1.733 - 1.954 kg
Kiplast (recht) schepbak: 1.820 - 2.135 kg
Hefhoogte (draaipunt bak): 2.500 mm
Aantal cilinders: 3
Rijsnelheid: 0 - 20 km/h
Motortype: Kubota 25 pk

Maatvoering

Lengte met standaard bak: 4.200 mm
Breedte: 1.020 - 1.300 mm
Hoogte veiligheidsdak/cabine: 1.960 mm
Draaicirkel: 1.560 mm

Downloads
Bestand
Deze machine kan je
Kopen
Huren (dag/week/maand)
Leasen
Huurprijzen
DAG
€ 160,00
WEEK (5 d.)
€ 450,00
WEEKEND
€ 190.00
MAAND
€ 1.480,00

De vermelde tarieven zijn gebaseerd op een maximum gebruik van resp. 8u (dag), 40u (week), 16u (weekend) of 160u (maand). Voor extra draaiuren geldt een toeslag.
Elke huurmachine wordt geleverd met een bak of palletvork (naar keuze). Andere aanbouwdelen kunnen eveneens gehuurd worden. Tarieven zijn excl. BTW.

Renting (indicatief)
TYPE
2430 SLT met veiligheidsdak
PER MAAND
€ 597,37
TYPE
2430 SLT met cabine
PER MAAND
€ 694,08

Bovenstaande tarieven zijn indicatieve voorwaarden voor de financiële renting van een standaarduitvoering gedurende 60 maanden, met een aankoopoptie (excl. BTW). Het renting tarief varieert in functie van de configuratie van uw machine en de prijs van eventuele aanbouwdelen. Vraag onze voorwaarden voor meer detail.

Interesse in deze machine?

Omschrijving machine

SCHÄFFER 2430 SLT: MAXIMALE IMPACT IN KLEINE RUIMTE

Alle nieuwe laders van SCHÄFFER tillen bij lage gebruiksgewichten relatief zware lasten. Zo bedraagt de kiplast van de kleinste nieuwe machine van het type 2428-2 al ruim 1.000 kg. Dit is mogelijk dankzij een speciaal geconstrueerde voorwagen. Die is lager in vergelijking met de standaardmachine en het zicht van de bestuurder op het gereedschap is verbeterd. De uitvoering van de hefcilinder is robuuster. Ook de materiaaldiktes van laadarm en consoles werden in over- eenstemming met het toegenomen vermogen verhoogd. De hefhoogte van de nieuwe laders varieert van 2,30 m tot 3,25 m. 

Bijzonder interessant zijn ook de SLT versies van de nieuwe machines. Die onderscheiden zich door een lagere totale hoogte. Daardoor kunnen de laders ook onder zeer lage passages doorrijden of bijv. ook in parkeergarages worden gezet. Het lage zwaartepunt van de SLT machines resulteert in een nog hogere kiplast en betere stabiliteit.

Als opvolger van de uiterst succesvolle 2445 SLT, is er de SCHÄFFER 2430 SLT. Een enorm veelzijdige en efficiënte compacte wiellader, die een operationeel gewicht heeft van 2,4 - 2,6, ton afhankelijk van specificaties.

De lichtgewicht machine 2430 SLT kan pallets stenen met een gewicht tot 1,9 ton heffen. Een ander voordeel is het gemak om deze te transporteren van de ene bouwplaats naar de andere, op een gewone aanhanger voor personenauto’s. Dankzij de compacte afmetingen, minimale breedte van 1,02 m en minimale hoogte van 1,96 m, gaat de machine onder lage poorten door en kan ze gemakkelijk manoeuvreren in ondergrondse parkeergarages. De toegang voor de bestuurder is eenvoudig dankzij de relatief lage positie van de stoel. 

De lader wordt aangedreven door een 18,5 kW (25 pk), 1,7 l Kubota motor: één van de motoren met het hoogste koppel in dit vermogen. De diesel-aangedreven, emissiearme motor heeft geen emissiebehandeling vereisen nodig. De standaard passende hogedruk transmissie versnelt de wendbare kniklader heel snel van 0 tot 20 km/u en ontwikkelt een betrouwbaar hoge stuwkracht. De automatische hoge tractiekracht (HTF) stuwkrachtregeling elimineert de noodzaak om terug te schakelen om zo de maximale stuwkracht te krijgen. Het verhogen van uw werktempo en het leveren van maximale stuwkracht kan ook in 2de versnelling. De transmissie wordt elektronisch geregeld door de SCHÄFFER Power Transmission (SPT) die de hydraulische aandrijving met de koppelkarakteristieken van de motor afstelt en vertaalt zich in een aanzienlijk hogere prestatie zoals de efficiëntie en de brandstofbesparing.

Standaarduitvoering van de machine

Speciale laaggebouwde uitvoering

3-cilinder-dieselmotor Kubota, watergekoeld, 18,5 kW (25 pk)

Hydrostatische vierwielaandrijving met automotive-besturing

Banden 10.0/75-15.3 AS, ET+40 met omkeerbare velgen

Hogedrukaandrijving HD-plus

HTF (High Traction Force)

SPT (Schäffer Power Transmission)

Hydraulische snelgang 20 km/h

Originele Schäffer-assen

Combi-oliekoeler

Onderhouds- en slijtagevrije lamellenrem in een oliebad als operationele rem en handrem

Onderhoudsvrij pendel-kniksysteem

Beveiligingssysteem (veiligheidsdak)

Parallelgeleiding

Extra bedieningseenheid mechanisch bedienbaar, werkhydrauliek 33 l/min, optioneel tot 42 l/min

Instelbare stuurkolom

Urenteller, tank- en temperatuurmeter

Gereedschapskist

Zetelcontact

Tussengewicht en eindplaat

Trekhaak met bout

Zwaailicht

Snelwissel hakenframe met hydraulische vergrendeling

1 x LED-werkverlichting vooraan en 1 x achteraan

Pluspunten van de machine

Onderhoudsvrij kniksysteem

De zware raamconstructie in combinatie met het onderhoudsvrije kniksysteem garandeert een lange levensduur. Op dit knikpendelsysteem geven wij een garantie van 3 jaar of maximum 3000 werkuren.

Hoogstaand comfort

De hydrostatische aandrijving zorgt voor een uitzonderlijk rijcomfort en is eenvoudig te bedienen dankzij de multifunctionele joystick. Alle Schäffer machines rijden, zowel onder zware als onder minder zware belasting, traploos of elektrisch geschakeld van 0 tot 15 km/u of van 0 tot 22 km/u. De joystick dient zowel voor de richtingkeuze als voor alle bewegingen van de hefarm. Zo is werken puur plezier.

ROPS-FOPS veiligheidsdak

Dit speciaal ontwikkelde ROPS-FOPS veiligheidsdak is speciaal ontworpen om de veiligheid van de bestuurder te garanderen. Dit ROPS-FOPS veiligheidsdak vormt geen enkel probleem voor lage doorgangen.

Bandenopties

Serie 2000

Werktuigen/Accessoires