Schäffer 23e T - Elektrische Verreiker

2750 kg
2750 kg - 2815 kg
31 PK - 23 kW
1600 kg
Specificaties

Kiplast recht (bak): 1.275 kg
Hefhoogte (draaipunt bak): 3.720 mm 
Rijsnelheid: 0 - 20 km/h
Motor: 31.5 Kwh

Maatvoering

Lengte met standaardbak: 4.700 mm
Breedte: 1.410 - 1.590 mm 
Hoogte veiligheidsdak: 2.190 mm
Draaicirkel: 1.150 mm

Deze machine kan je
Kopen
Huren (dag/week/maand)
Leasen
Huurprijzen
DAG
€ 180,00
WEEK (5 d.)
€ 550,00
WEEKEND
€ 210.00
MAAND
€ 1.690,00

De vermelde tarieven zijn gebaseerd op een maximum gebruik van resp. 8u (dag), 40u (week), 16u (weekend) of 160u (maand). Voor extra draaiuren geldt een toeslag.
Elke huurmachine wordt geleverd met een bak of palletvork (naar keuze). Andere aanbouwdelen kunnen eveneens gehuurd worden. Tarieven zijn excl. BTW.

Renting (indicatief)
TYPE
23e T met veiligheidsdak
PER MAAND
€ 1.229,52
TYPE
23e T met cabine
PER MAAND
€ 1.398,17

Bovenstaande tarieven zijn indicatieve voorwaarden voor de financiële renting van een standaarduitvoering gedurende 60 maanden, met een aankoopoptie (excl. BTW). Het renting tarief varieert in functie van de configuratie van uw machine en de prijs van eventuele aanbouwdelen. Vraag onze voorwaarden voor meer detail.

Interesse in deze machine?

Omschrijving machine

SCHÄFFER 23e T: EERSTE ELEKTRISCH AANGEDREVEN TELESCOPISCHE WIELLADER TER WERELD

Op de EuroTier werd dit jaar 's werelds eerste telescopische wiellader met elektrische aandrijving gelanceerd. De 23e T van SCHÄFFER is het telescopische equivalent van de 23e wielleader die in 2017 werd geïntroduceerd als de eerste in zijn soort met een lithium-ion batterij. Deze verreiker kan lasten tot een hoogte van 3,72m heffen. De 23e T wordt aangedreven door een nieuwe generatie batterij van 31,3kWh, wat meer dan twee keer de capaciteit is van de niet-telescopische equivalente optie en zich vertaalt in tot acht uur werk bij gebruik van een aanbouwdeel met regelmatige oliestroom.

Een emissievrije lader biedt veel voordelen, vooral voor werkzaamheden binnenshuis, waarbij dieren, mensen en het milieu profiteren van de lage emissie en stille werking. De machine wordt aangedreven door twee e-motoren: een 21 kW motor die de wielen aandrijft, snel accelereert tot 20 km/u en hoge stuwkracht genereert, en een tweede 9,7 kW motor die de externe hydrauliek aandrijft voor een oliestroom tot 42 l/min en snelle werkcycli.

De 23e T verreiker beschikt over accu's van de nieuwe generatie met een capaciteit van 31,3 kWh en tot acht uur werktijd bij het gebruik van aanbouwdelen die geen buitensporige oliestromen vereisen. Deze acht uur kunnen zelfs met maximaal 1,5 uur worden verlengd als de machine wordt gebruikt in de vermogensbeperkende Eco-modus. De onderhoudsvrije lithium-ion accu heeft een garantie van 5.000 uur of 5 jaar, afhankelijk van wat eerst komt. Het duurt ongeveer acht uur om de accu op te laden tot 80% als de ingebouwde 3kW lader wordt aangesloten op een 230V/16ampère stopcontact. Een 11kW Wallbox verkort deze oplaadtijd tot 80% tot iets meer dan twee uur.

Het rendement van de e-lader is meer dan 90%, wat ongeveer drie keer zo hoog is als dat van een machine die op brandstof werkt, en omdat er geen brandstof en geen brandstoffilters nodig zijn, wordt het onderhoud sterk verminderd. Als hij wordt opgeladen met zonne-energie of door biogas opgewekte elektriciteit, is hij uiteraard nog zuiniger.

De 23e T is verkrijgbaar met een beschermdak voor de bestuurder of een volledige cabine. De kiplast van de 2,8 ton machine bedraagt 1,3 ton en dankzij de knikbesturing draait hij door een krappe 1,15m. Afhankelijk van de gemonteerde banden meet de 23e T 1,41 m tot 1,59 m in de breedte en 2,19 m of 2,14 m in de hoogte, naargelang een beschermdak of een cabine is gemonteerd.

 
 
 

Standaarduitvoering van de machine

Rijaandrijving elektromotor: 10,3 kW; werkhydrauliek elektromotor: 9,7 kW

Elektrische vierwielaandrijving met cardanas

Onboard-laadsysteem 3 kW / 230 V / 16 A

Accumanagementsysteem

Hill-Hold-functie: wegrijhulp op berg voorkomt achteruit rijden

Banden 31/15.5-15 AS, ET0

Snelgang 20 km/h, belast schakelbaar

Eco-modus

Originele Schäffer-assen

Ferro-Form-glijelementen in telescooparm

Werktuigcilinder in telescooparm

Parallelgeleiding

Waterkoeling voor elektromotoren

Onderhouds- en slijtagevrije lamellenrem in een oliebad als operationele rem en handrem

Onderhoudsvrij kniksysteem

Beveiligingssysteem (veiligheidsdak)

Z-kinematiek met parallelgeleiding

Werkhydrauliek 42 l/min

Stuurkolom in hoogte en hoek verstelbaar

Urenteller, mazout- en laadmeter

Accuhoofdschakelaar - batterijsleutel

Brede achterwagen

Bijkomende elektrisch gestuurde bediening (proportioneel)

Energie recuperatie

Tussengewicht en eindplaat

Trekhaak met bout

Zwaailicht

Snelwissel hakenframe met hydraulische vergrendeling

1 x LED-werkverlichting vooraan en 1 x achteraan

Pluspunten van de machine

Onderhoudsvrij kniksysteem

De zware raamconstructie in combinatie met het onderhoudsvrije kniksysteem garandeert een lange levensduur. Op dit knikpendelsysteem geven wij een garantie van 3 jaar of maximum 3000 werkuren.

Hoogstaand comfort

De hydrostatische aandrijving zorgt voor een uitzonderlijk rijcomfort en is eenvoudig te bedienen dankzij de multifunctionele joystick. Alle Schäffer machines rijden, zowel onder zware als onder minder zware belasting, traploos of elektrisch geschakeld van 0 tot 15 km/u of van 0 tot 22 km/u. De joystick dient zowel voor de richtingkeuze als voor alle bewegingen van de hefarm. Zo is werken puur plezier.

ROPS-FOPS veiligheidsdak

Dit speciaal ontwikkelde ROPS-FOPS veiligheidsdak is speciaal ontworpen om de veiligheid van de bestuurder te garanderen. Dit ROPS-FOPS veiligheidsdak vormt geen enkel probleem voor lage doorgangen.

Bandenopties

Serie 2000

Werktuigen/Accessoires