Schäffer 1422 SGT

1250 kg
1250 kg - 1250 kg
22 PK - 16 kW
810 kg
Specificaties

Kiplast (recht) palletvork: 600 kg

Kiplast (recht) schepbak: 810 kg

Hefhoogte: 2.230 mm

Aantal cilinders: 3

Rijsnelheid: 16 km/u

Motortype: Kubota (22 pk)

Maatvoering

Zeer compacte machine:

Breedte: 890 - 1.060 mm

Hoogte (veiligheidsdak): 1.990 mm

Lengte zonder aanbouwdeel: 2.450 mm

Draaicirkel: 970 mm

Downloads
Deze machine kan je
Kopen
Huren (dag/week/maand)
Leasen
Huurprijzen
DAG
€ 135,00
WEEK (5 d.)
€ 390,00
WEEKEND
€ 160.00
MAAND
€ 1.290,00

De vermelde tarieven zijn gebaseerd op een maximum gebruik van resp. 8u (dag), 40u (week), 16u (weekend) of 160u (maand). Voor extra draaiuren geldt een toeslag.
Elke huurmachine wordt geleverd met een bak of palletvork (naar keuze). Andere aanbouwdelen kunnen eveneens gehuurd worden. Tarieven zijn excl. BTW.

Renting (indicatief)
TYPE
1422 SGT met veiligheidsdak
PER MAAND
€ 428,93

Bovenstaande tarieven zijn indicatieve voorwaarden voor de financiële renting van een standaarduitvoering gedurende 60 maanden, met een aankoopoptie (excl. BTW). Het renting tarief varieert in functie van de configuratie van uw machine en de prijs van eventuele aanbouwdelen. Vraag onze voorwaarden voor meer detail.

Interesse in deze machine?

Omschrijving machine

Schäffer introduceert de 1422 SGT ("Schäffer Genuine Tool Cariier"), de meest compacte lader in het Schäffer assortiment. Met een extreem compacte bouw, krachtige hydrauliek en een grote keuze aan aanbouwdelen, is dit een machine ontworpen met veelzijdigheid in het achterhoofd.

Sinds de jaren 1950 heeft Schäffer innovatieve oplossingen ontwikkeld om zwaar handwerk te vervangen. De nieuwe 1422 SGT is gebouwd volgens deze filosofie en levert Schäffers befaamde bouwkwaliteit in een uiterst compacte lader. Met een bedrijfsgewicht van 1.250 kg en afmetingen van minder dan 2 m hoog en slechts 0,89 m breed, gaat de lader zonder probleem door smalle en lage deuropeningen en kan hij gemakkelijk getransporteerd worden met een aanhangwagen, zelfs met een aanbouwdeel gemonteerd.

De nieuwe 1422 SGT kniklader is uitzonderlijk veelzijdig; hij voelt zich net zo thuis in de tuinbouw als op bouw- en sloopterreinen. Hij is ook ideaal voor gebruik in speelparken en gemeentelijke toepassingen en voor winterdienst. De 1422 SGT is een ideale allrounder voor groundskeepers, kwekerijen en begraafplaatsen en zelfs voor privétuinen.

De 1422 SGT wordt aangedreven door een 16,2 kW/22 pk motor van Kubota, een Stage V unit zonder noodzaak voor een emissiebehandelingssysteem. De hydrostatische aandrijving is zeer eenvoudig te bedienen, met dieselmotor toerental aangepast via het gaspedaal. Richting en snelheid worden met het pedaal geregeld, waardoor de lader zeer wendbaar is, vooral in krappe ruimtes. De standaard hydraulische pomp levert een oliestroom van 28l/min; de optionele Schäffer Multi-High-Flow (MHF) pomp levert 40l/min voor de bediening van complexe aanbouwdelen zoals klepelmaaiers, veegmachines of sneeuwblazers. Met een topsnelheid van 16 km/u, een hefcapaciteit van 810 kg en een hefhoogte van 2,23 m levert de 1422 SGT echte topprestaties.

Standaarduitvoering van de machine

3-cilinder-dieselmotor Kubota, watergekoeld, 15 kW (20 pk)

Hydraulische vierwielaandrijving met rijpedaal

Originele Schäffer-assen

Trommelrem als operationele rem en handrem

Onderhoudsvrij pendel-kniksysteem

Beveiligingssysteem (veiligheidsdak)

1 x LED-werkverlichting vooraan en 1 x achteraan

Parallelgeleiding

Extra bedieningseenheid mechanisch bedienbaar, werkhydrauliek 31 l/min

Tussengewicht en eindplaat

Zwaailicht

Trekhaak met bout

1 x LED-werkverlichting vooraan en 1 x achteraan

Snelwissel hakenframe met hydraulische vergrendeling

Pluspunten van de machine

Onderhoudsvrij kniksysteem

De zware raamconstructie in combinatie met het onderhoudsvrije kniksysteem garandeert een lange levensduur. Op dit knikpendelsysteem geven wij een garantie van 3 jaar of maximum 3000 werkuren.

Hoogstaand comfort

De hydrostatische aandrijving zorgt voor een uitzonderlijk rijcomfort en is eenvoudig te bedienen dankzij de multifunctionele joystick. Alle Schäffer machines rijden, zowel onder zware als onder minder zware belasting, traploos of elektrisch geschakeld van 0 tot 15 km/u of van 0 tot 22 km/u. De joystick dient zowel voor de richtingkeuze als voor alle bewegingen van de hefarm. Zo is werken puur plezier.

ROPS-FOPS veiligheidsdak

Dit speciaal ontwikkelde ROPS-FOPS veiligheidsdak is speciaal ontworpen om de veiligheid van de bestuurder te garanderen. Dit ROPS-FOPS veiligheidsdak vormt geen enkel probleem voor lage doorgangen.

Bosch Rexroth pompen

Volledige traploze hydraustatische vierwielaandrijving door Rexroth pompen.

Werktuigen/Accessoires